Den “Integrerende Baggrund”

Den “Integrerende Baggrund”

Den “Integrerende Baggrund” er en fælles betydningssammenhæng, hvor børnenes interesser og engagementer flettes sammen i et fælles pædagogisk kontekst, som i praksis bliver konkretiseret i institutionens fysiske rammer. Resultatet bliver et legerum i løbende udvikling og forandring hvor det, som er betydningsfuldt for det enkelte barn optræder synligt og forbindes sammen med det,  som er betydningsfuld for de andre børn.

Foto: “Girotondo” (rundturleg) i Villamarinas børnehave, med “Heksen og rumskibet” som “Integrerende Baggrund”

Den “Integrerende Baggrund” er ikke en metode, men en metodologi, dvs. en overordnet teoretisk ramme, der omfatter en række forskellige relevante metoder og redskaber til iagttagelse,  planlægning, organisering, dokumentation og evaluering af pædagogisk praksis med børn.

Den “Integrerende Baggrund”s  integrerende potentialer ligger i en dobbelt forbindelsesstruktur, en institutionel og en narrativ struktur af forbindelser. Integration omhandler  pædagogers evne til at organisere rum hvor børn på betydningsfulde måder kan forbinde sig med hinanden, personligt, socialt og kulturelt, gennem selvinitierede lege og andre pædagogiske aktiviteter.

Den “Integrerende Baggrund” – Kompleksitet og integration i pædagogisk arbejde med børn, Daniela Cecchin, Forlaget Børn og Unge 1996, handler om italiensk og dansk integrationsteori og  praksis i et pædagogisk og udviklingspsykologisk perspektiv. Bogen er udsolgt fra forlaget. Du kan læse og downloade den her. download bogen

Du kan læse erfaringer fra en aktionslærings projekt i Hillerød kommune i rapporten: Integrerende baggrunde

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: